VERBOUWING VAN EEN RUSTIEKE WONING

VERBOUWING VAN EEN RUSTIEKE WONING                          ROTSELAAR 2019

De stedenbouwkundige aanvraag behelst de verbouwing en beperkte uitbreiding van de leefruimtes van een eengezinswoning waarbij het bestaande dak opgetrokken wordt en de nok verlegd tot het midden van de hoofdbouw/bestaande bijbouwen.

Dit om de ruimte onder het dak als bruikbare nuttige ruimte te voorzien met een volwaardige badkamer/slaapkamers.

De karakteristieken van de bestaande landelijke woning blijven hierbij behouden.

Het wit geschilderd metselwerk met sierlijst van de voorgevel wordt verder opgemetst tot de volledige breedte van de voorgevel tot de bestaande kroonlijsthoogte.

Rechts van de voorgevel wordt een bijkomend volume als garage geplaatst, met dezelfde karakteristiek uitzicht als de bestaande bijbouwne: wit geschilderd paramentsteen en hellend pannen dak.

De inplanting behoudt ruime afstand van de perceelsgrenzen.

De oppervlakte van de garage is zeer beperkt en stelt zich bescheiden op tov hoofdvolume met bestaande bijbouwen.

Gezien het maaiveld afloopt naar de straat, bevindt de garage zich ook lager tov vloernivo hoofdbouw, wat het beperkt volume tov hoofdbouw ten goede komt.

Bestaande situatie:

Ontwerp:

Resultaat: