UITBREIDING WONING MET PRAKTIJK

UITBREIDING WONING MET PRAKTIJK                              NIEUWRODE 2012

Betreft: verbouwing van een vrijstaande woning(eengezinswoning ) en bijbouwen tot eengezinswoning met praktijkruimte

modelstudie voor uitbreiding in 2 fase
fase 1 uitbreiding met inkom-wachtruimte praktijk
fase 2 uitbreiding van leefgedeelte-keuken met variant maximale uitbreiding verdieping – beperkte uitbreiding verdieping

De bestaande garage/ bijbouw achteraan worden afgebroken en er wordt een nieuwe carport voorzien tegen de bestaande patio-tuinhuis (bestaande bijbouw). Deze bijbouw-tuinhuis wordt opengewerkt als een overdekt open tuinpatio met behoud van de karakteristieken van dit gebouwtje, opgetrokken in dezelfde stijl van de hoofdbouw.

Aan de linkerzijde van de voorgevel komt de een nieuwe inkomsas onder een uitstekend portiek voor het praktijkgedeelte dat vervat zit in de linkerzijde van het bestaande hoofdbouw op het gelijkvloersniveau.

Diezelfde vormentaal als uitstekend portiek bevindt zich aan de rechterzijde van de voorgevel als carport voor 2 parkeerplaatsen en nieuwe inkom voor het woongedeelte. In het verlengde hiervan aan de rechterzijgevel bevindt zich de uitbreiding van het woongedeelte.

De volledige uitbreiding aan weerszijde heeft een gelijkvloersniveau met hoogte van 3.4 m en maximale totale bouwdiepte van 13.26m.

De uitbreiding behoudt meer dan 3m afstand van de zijdelingse perceelsgrenzen.

De vormentaal van de uitbreiding geeft een duidelijk contract tussen oud-nieuw. Door de uitstekende luifels vooraan , die in de voorgevel ingrijpen, omarmt de uitbreiding als het ware langs beide zijde het bestaande hoofdgebouw.  Het bestaande hoofdgebouw wordt niet gewijzigd, en de karakteristieken stijlkenmerken van deze hoofdbouw.blijven op deze manier intact bewaard en vormen een integraal geheel met de te bewaren bijbouw en uitbreiding.

Bestaande toestand:

Ontwerp:

Definitief ontwerp:

Resultaat: