RENOVATIE VAN EEN WONING

RENOVATIE VAN EEN WONING                                                 HAACHT 2008

De originele structuur van de woning dateert van rond 1900. De bestaande woning heeft geen enkel comfort of technische installatie, de kleine vensters veroorzaken een donker interieur.

Het budget is zeer beperkt, en biedt niet de mogelijkheid om “grote” ingrepen toe te laten. Het concept bestaat erin het hoofdvolume te bewaren, alle overbodige bijbouwen te verwijderen, het interieur uit te zuiveren en te “openen” naar de tuinzijde.

Door een enkele ingreep toe te passen wordt dit gerealiseerd. Er wordt een “hap” uit de achtergevel en het dak genomen waar een teruggetrokken glaspartij geplaatst wordt, zodat de volledige binnenruimte veel zon en licht krijgt. Door een vide te voorzien achter deze glaspartij, bekomt men een sterke interactie tussen het gelijkvloers en de verdiepingruimte.

De bestaande impressionante dakspanten worden behouden en behandeld om zichtbaar te blijven in de nieuwe ruimten onder het dak.

Een houten carport wordt aan de zijkant toegevoegd, waarvan het dak gelijkertijd de ingang benadrukt en beschermt, en aan de achterzijde doorloopt over de te behouden muur van de bestaande bijbouw, die verder dienst doet als tuinberging.

Bestaande toestand:

Ontwerp:

Resultaat: