RENOVATIE VAN EEN WONING, LEEFDAAL

RENOVATIE VAN EEN WONING                                           LEEFDAAL 2007

De bouwheer wenste een vernieuwing en uitbreiding van de keuken, en aansluitend, de bestaande leefruimte meer te “openen” naar de tuin toe. Bijkomend wenste ze een extra kamer en/of bureauruimte te voorzien. Het bestaande huis had ook nood aan een “modernere look”.

Aangezien er geen nood was om uitbreiding van vloeroppervlakte te doen op het gelijkvloers, werd de uitbreiding voorzien in de hoogte, en hiervoor gebruik gemaakt van de (leegstaande) zolderruimte.

Deze was echter onvoldoende hoog, dus werd het dakvlak gedeeltelijk “opgelicht” in de voorgevel, om samen met de bestaande dakkapel in de achtergevel een uitstekend dakvolume te vormen dwars op de gevel.

Deze ingreep creëert een ruime slaapkamer op zolderniveau zodat het bureau als een open ruimte op de verdieping kon vormgegeven worden.

Een ruim en licht interieur ontstaat door en de muur tussen keuken en leefruimte te openen en de simpele ingreep van het doorslijpen van de bestaande vensters in de leefruimte tot op vloerniveau.

De bestaande keuken wordt vergroot door de bestaande bijkeuken mee te nemen, de gangruimte tussen keuken en inkomhall wordt omgevormd tot een voldoende grote bergingruimte.

Bestaande toestand:

Ontwerp: